Vidd magaddal Tihanyt

Vidd magaddal Tihanyt

Nem kell megvárni a tihanyi levendula virágzást, hogy magunkhoz vonzzuk azt a békét és lágyságot, amit a levendula mező áraszt magából. Elég csak erre a levendula ingből létre hozott trióra nézni. 

Az úgy volt… hogy nincs fotóm az előtte állapotról, pedig eskü készítettem… de valószínűleg köze van ahhoz, hogy az én kicsi piros kompakt fényképezőgépem helyett elkezdtem használni a nem értek hozzá tükörreflexes nagy és nehéz gépet, és a kettő közt valamit rossz helyre mentettem, amit nem találok.

No, de ne csüggedjen senki, puzzle  versenyt hirdetek: minden résztvevőnek meg kell tippelnie, hogy hogyan is tehető össze egy női ing a következő átalakított ruhadarabokból:

 

De, hogy lássátok, nem vagyok túl cseles típus, elárulom: itt se maradt igazán hulladék, csak egy kis  levágott varrás szél az ing vállánál. Remélem téged is érdekel, hogyan lehet kihozni a maximumot egy ingből! 🙂

I. Levendula italtartó

Annak, aki követett eddig Facebookon, nincs nagy meglepetés: fogtam az ing ujját, ráhelyeztem egy üveg Budapest XXII. kerületében gyártott pezsgőt – mert mi mást, ha a Törley majdhogynem a szomszédban készíti habzó borait – és vágás után már csak szegni, varrni kellett és kész is lett.
Kattints ide, ha részleteket is meg szeretnél tudni erről a designos ajándékot tasak helyettesítő italtartóról.

 

II. Levendula pillangós kisszoknya:

Ehhez a szoknyához nem kellett más tennem, mint hosszas mérés után megtalálni a tökéletes vonalat, ami tartalmazza a szegést, a derék tokot és a kislány szoknya hosszt is, majd határozott egyenességgel szétvágni az ing törzsét. Minderre azért volt szükség, hogy jusson is megfelelő szoknya hossz, de maradjon is a III. számú projektre is kellő alapanyag.
Igaz, hogy a szoknya halvány levendula színe önmagában is gyönyörű, de, ha nincs benne kontraszt, akkor nincs is, ami ezt a színt kihangsúlyozza, ezért készítettem rá egy pillangót.
A pillangóhoz olyan gombokat használtam fel, amiket másik már szétszabott ruhákról mentettem meg. A csavart pedig a gomb varrás mintája adta meg számomra. Méretekért kattints ide.

 

III. Levendula párnahuzat:

Végül a megmaradt törzsnek annyira tetszett a gallérja, hogy szerettem volna megtartani, nem akartam, hogy sima töltelékként végezze például egy karácsonyfán. Itt azért meg kellett dolgoznia a régi Naumann varrógépemnek a több réteg textillel és a minimális varrási felülettel, de sikerült bezárnom azt az ing nyakat, hogy egy olyan párnahuzatot kapjak, ami mint a hagyományos ingek: csak a gombokkal nyitható. Pontos méretekért kattints ide.

Ennek a párna huzatnak az a különlegessége, hogy nem csak az emlegetett nyakát sikerült megtartanom, mint design elem, de a váll fodra és 2 gombbal zárható ingzseb is díszíti. Ezek a zsebek teljes funkciójukat megtartották, nem varrtam be őket, így kigombolva akár mobil tartónak, vagy bármi más ‘jobb, ha kéznél van” tárgynak lehet a rejteke.

 

Ebből az ing újrahasznosításból is látszik, hogy mennyi lehetőség rejlik egy kidobásra szánt ruhadarabban, amit nem szabadna veszni hagyni. Van, hogy a kedvenc ruhadarabodon keletkezik egy folt, vagy lyuk, de attól a nem kell az egésznek a kukában landolnia és megsiratnod sem szükséges nagyon: Ezzel az útmutatóval, vagy az én segítségemmel majdnem minden megmenthető.

Megosztás

Comments are closed.