Hacuka gyár 1# Oroszlán

Hacuka gyár 1# Oroszlán

Januári projekt: a jelmez varrás, avagy fedő néven a ‘hacuka gyártás’. 🙂 Ne haragudjanak az érintettek, de nem bírom kivárni, míg minden varrományom a szigorú közönség elé lép a környék béli óvodákban és bölcsődékben, inkább megosztom veletek, hátha ti is tudtok belőle ötletet vagy éppen erőt meríteni, hogy neki fogjatok vagy pont, hogy átpasszoljátok nekem a megtisztelő feladatot. 😉

Első áldozat: Oroszlán párna

Még tavaly ősszel, mikor már aktívan jeleztem az embereknek, hogy ha lyukas-foltos, nem eladható és nem hordható textilek kerülne a kezük közé, akkor azt nehogy kidobják, tegyék félre nekem, én megpróbálom újjá alkotni őket. Nos ekkor az egyik börzés árusításkor, hatalmas “kapásom” volt.  Méretben és eszmei értékben nézve egyaránt. 🙂 Egy anyuka társam – akinek a segítségével végig mozoghattam Doma apró-gyermekkorát, majd Lellét (vagy leginkább engem) a születéséig tornáztatott tovább. Köszönet érte! – hozott oda hozzám egy hatalmas plüss oroszlán párna huzatot, hogy tudok-e vele valamit kezdeni, mert akkor szívesen oda adja. Mondanom se kell: Naná, hogy tudtam vele mit kezdeni!

Fiam kellő lelkesedéssel van mind a 3,5 éves korával a dinoszauruszok és az oroszlánok irányába. Mondanom se kell, mázlimra és egy kis cseles kérdezési technika bevetésével egyértelműen eldöntötte, hogy farsangkor oroszlán szeretne lenni az óvodában. Úgyhogy elő szedtem a szekrényben dugdosott “tetemet” és kifektettem az ágyunkra:

Kezdeti problémák:

A kiindulási ponton evidensen volt egy pár orvosolandó problémám:

  • gyerekre nem tudunk párnahuzatot húzni
  • túl nagy az oroszlán feje
  • elkopott az orra
  • a plüss anyaga akármilyen puha is kívül, belül iszonyat érdes, durva
  • gőzöm nem volt, hogy lesz ebből oroszlán feje Domának
  • jajj, a farkát le ne vágjam!

De, ahogy szoktam, szépen sorban neki álltam, hogy majd úgyis út közben kitalálom, hogy legyen ez, mert egy fix volt: Doma márpedig oroszlán lesz Február közepén.

Hasfelmetsző bennem él?!

Szóval neki láttam az első szakasznak és mintegy Hasfelmetsző Jack, kifektettem szegény párát, vagyis mondani akarom párnát, majd kiszedtem a számomra nem kellő belső részeket: a cipzárt és a belső szakadt huzatot. Ezután, próbálhatom szépíteni, de nagy sóhajtások közepette én márpedig levágtam egy plüss oroszlán fejét, mert az biztos volt, hogy ilyen formában nem tudom bele szuszakolni a gyereket, mind a gyerek, mind az oroszlán méretei miatt. Aki nem bírja idegileg, kérem ezt a képet gyorsan görgesse át, de esküszöm, nem lehetett humánusabb módon ezt megoldani!

Minden adott eszközt igénybe véve egy felnőtt barna pamut inget gyerek méretre alakítottam és eltávolítottam a további négy fölösleges végtagot is a jelenlegi Bullet Journal-om segítségével (amiről itt olvashatsz).

Ezúton is köszönet Hobbizsónak a csodás gombostű párnáért! Olyanok benne a gombostűk, mintha színes cukor szóratok lennének. 🙂

Az oroszlán-váz kialakítása

Az inget a méretre igazítás után bele varrtam a kialakított plüss mellénybe, majd apró segédeimmel csökkentettünk egy kicsit az oroszlán fejméretén, hogy “üres óráimban” bele tudjak applikálni egy baseball sapkát. Nem maradt más hátra, mint a korábban levágott végtagokból 2 db zokni szárra mancsokat applikáljak a végső felhasználó külön kérésére. Ebben a fázisban sokat kellett kézzel varrnom, ami megvallom ritka, hiszen, amit csak lehet a gépre bízok, de azért beláthatjuk, hogy egy egész sörényt elég nehezen szuszakoltam volna be a jó kis háztartási Naumann varrógépem tűje alá, így maradt és kis szuper varrótűs csészém. Ha te is szeretnél ilyet készíteni magadnak, akkor látogass el az Ahol gyerek lennék oldalára Csilla részletes leírást készített az ajándékba kapott csészémről.

A sapka bevarrása után akkora volt az izgalom, hogy a főpróbával nem lehetett kivárni, hogy a kopott orrot fekete textil filccel kozmetikázzuk, úgyhogy azt tessék szépen oda képzelni az az elmondás alapján, hogy nagyon pöpec kis fekete orr lett, mintha új lenne, vagy csak Jupcycle? 😉

Mondanom se kell: ember tervez… Ezt a bejegyzést úgy ‘terveztem’, hogy legalább kettő jelmez leírását bele foglalom, de mivel az oroszlán egy elég karakteres jellem, illetve jelmez, így meghagyom legközelebbre a többit, amit oly nagy bizalommal hagytak rám más gyermekek, hogy elkészíthetem nekik a nagy napra.

Megosztás

Comments are closed.