Garbó-sál?! Garbósál.

Garbó-sál?! Garbósál.

Garbóból sál?! De azt meg hogyan? Pontosan úgy, ahogy mondom: garbósál… nem kell mindig túlgondolni a dolgokat… Na jó, kifejtem nektek, hogy is van ez.

Legyen felnőtt vagy gyermek, az biztos, hogy télen azonos problémával küzd mindenki: azzal, hogy először csak szeles, majd didergős, aztán hirtelen átcsap a rögtön megfázós hideg kategóriába az időjárás. Ha meg hideg van, akkor igenis fel kell öltözni rendesen. De hiába tekerem ide, tekerem oda, terítem szét, lapogatom, ha közben a nyakamról lecsúszik az a fránya sál! Vagy ami még ennél is nagyobb kihívás: a mozgó célponton kivitelezni mindezt, vagy mikor már csak nézhetjük, hogyan tekeri magán a gyermek azt a sálat, ami úgy tökéletes, ahogy azt ő feltette, nem áll jogunkban megigazítani, még ha az egész nyaka / mellkasa ki is lóg belőle, de rendesen.

Azért, hogy az élet ne csak a megfázásokról szóljon idén télen több próbálkozást is tettem arra, hogy minden generáció hozzá juthasson a maga sáljához, ami véd a nyakon, véd elöl a mellkasnál, de véd még a háton is, hogy sehol se tudjon bekúszni az a cudar hideg idő. Ja és mennyi idő magunkra venni ezt a tökéletes megoldást? A gondolattól az ajtó csukódásig max 5 másodperc. Hát nem szuper?!

De hogyan is keletkezik a garbósál? Megsúgom: garbóból! 😉 Mutatok is nektek néhány verziót, amit Jupcycle módon újra alkottam két megunt, szálában megpattant garbó pulóverből.

#1  Lányka garbósál

 

Az első áldozatom egy gyönyörű bordós-pirosas garbó lett, melyet a következő módon aprítottam fel, hogy utána egy sokkalta szebb jövőt adjak neki. Itt szükséges megsúgnom, hogy oka van az aprítás két oldalról való megmutatásának, hiszen minden csupán nézőpont kérdése. Innen nézve garbó sál, onnan nézve pedig női mini szoknya készült belőle, az ujjak pedig mentek aprólékként a karácsonyfa díszekbe. Mi maradt? Nulla hulladék! 🙂 Ilyen ez a Jupcycle power…

Mivel az eredeti pulcsi anyaga nagyon puha és extra rugalmas, így varrás közben igyekeznem kellett, hogy a széle megtartsa a rugalmasságát, hiszen ebből egy lányka garbósál készült, aminél nem kis praktikum, ha a gyermek maga tudja fel-le venni, cibálni, nyúzni és eközben nem kell óvatosan bánnia vele. Jelentem: küldetés teljesítve, a végfelhasználóktól a következő visszajelzés érkezett:

“Janka és a téli sálak nincsenek barátságban. Egyszerűen egyik sem akart passzolni és az ötévesek nyilván nem igazgatják egyfolytában, ezért kellett valami más megoldás. A garbóból kialakított sál tökéletesen körülöleli a nyakát és ott is marad. Mindketten nagyon szeretjük!”

Szurkoljatok, hogy olyan hosszúra sikeredjen az életútja Janka garbó sálának, hogy azt megörökölhesse tündéri húga is!

#2 Női garbósál

 

A következő garbósál, ami a kezem alatt alakult át, már egy másik korosztályt hivatott kiszolgálni, hiszen egy női maxi pulóver volt az alapja. Ebből a pulóverből ugyancsak a maxi kihasználás elvét követve, készítettem egy női garbósálat, egy egyszerű, de nagyszerű körsálat és egy vagány lábszár melegítőt, amit hordhatsz magában, vagy csizmádba rejtve, hogy neked csak a meleg jusson ki a télből.

A garbósál szélét szegőszalaggal fogtam össze, hogy ne akarjon “lefutni”, majd hogy vagányabb legyen, mint egy sima szürke pulcsi, kapott egy gyönyörű csipke díszítést. Remélem nektek is tetszik?

Amennyiben te is álmodsz egy nagyot és inspirációra lenne szükséged, Pinteresten megtalálod Garbó-sál gyűjteményemet, van közte egy-két jóval tovább gondoltabb darab és nem egy kötési / horgolási útmutató is. Segítségért pedig jelezz felém, mert még kötés, horgolás kapcsán is tudlak hova irányítani. 🙂

Megosztás

Comments are closed.