Szavazatoddal támogasd a környezet védelmét!

Szavazatoddal támogasd a környezet védelmét!

Minden évnek van egy összefoglaló neve, ami leginkább jellemzi azt, de legtöbbször ezt a nevet csak utólag tudod felaggatni arra az évszámra. Nos, én úgy veszem észre, hogy a 2018-as évemnek már eléggé körvonalazódni látszik ez a címkéje, ami meghatározza számomra a hónapok sorát és azok eseményeit. Kitalálod mi az?
Nem, nem a környezet védelem, mert ebben nem lenne semmi új a 2017-hez képest, de nem is a hulladékcsökkentés… hanem: a PÁLYÁZATOK!!!
Igen-igen, gondolom észre vettétek, hogy aktívan keresem azt az utat, amivel eljutok Hozzátok, amivel tudom hallatni a hangomat, amivel elültethetem a lelketekben a vágyat arra, hogy közösen tegyünk valamit, amivel kevesebb terhet rovunk Földünkre.
Olvassátok el az Év Anyavállalata 2018-as pályázatomat, és tiszteljetek meg szavazatotokkal (like a linkelt oldal alján található), mert a szavazatotok jelentené azt az üzenetet a Világnak, hogy igenis fontos olyan vállalkozásokat támogatni, melyek elhivatottan állnak ki a közös jövőnk védelméért.


Frissítés: 
A pályázatra való szavazás 2018.05.04-én lezárult, hálásan köszönöm mind a 162 szavazatot, amit a pályázatomra leadtatok!
A 150 pályázóból a segítségetekkel a 46. helyen végezhettem. 🙂 Díjazással nem jár, de büszkeséggel annál inkább, hiszen, ha nem próbálkoznánk eleget és elegen, akkor még ennyi esélyünk se lenne hallatni a hangunkat, megosztani a gondolatainkat.
Úgyhogy továbbra is hajrá mindenkinek!!


Év Anyavállalata 2018
#108. Bencsik-Horváth Júlia

jupcycle_watermark

A vállalkozás neve
Jupcycle – Julia’s upcycle room

Melyik kategóriában nevezel?
1 évnél fiatalabb kezdő vállalkozás

Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
Textil újrahasznosítóként mások számára már nem felhasználható, de anyagában még kiváló ruhákból, varrási maradékokból alkotok újat, amik így ismét funkciót kapnak és csökkentik – korunk egyik legnagyobb káros hatással bíró iparágának – a divatipar környezetszennyező hatását. Termékeim előállítása során minimálisra van csökkentve az új alapanyag felhasználása, mivel az általam termelt textil hulladék is beépítésre kerül a következő alkotásokba.

A vállalkozás székhelye:
Budapest

A vállalkozás honlapja/blogja:
www.jupcycle.hu
www.facebook.com/juliasupcycleroom
www.facebook.com/groups
www.hu.pinterest.com/jupcycle
www.instagram.com/jupcycle

Miért és mikor kezdtél el vállalkozni?
A vállalkozás gondolata egybe esett azzal a momentummal, amikor végre megadatott, hogy mind a két gyermekem egy azon mesére aludt el délután, és hirtelen úgy érzetem enyém a Világ, vagyis enyém a lehetőség, hogy tegyek kézzel foghatóan valamit, ami hasznos lehet a Világ szempontjából is.

Miben segíti a vállalkozásod az ügyfeleidet/vásárlóidat?
Mankót nyújtok azoknak a tudatos embereknek, akik érzik, hogy tennének a környezet védelméért, azonban arra se idejük, se lehetőségük nem adatik meg, hogy mindennek utána járjanak, tetemes megfelelő textilt felhalmozzanak és gyakorlat nélkül maguk el is készítsék a tervezett alkotásokat.
Ehhez több úton nyújtok segítséget a munkásságommal:

  • Elkészült alkotásaimat megvásárolhatják.
  • Egyedi igényeket kiszolgálva is vállalok megbízást.
  • Részletes elkészítési útmutatókat dokumentálok fotókkal, leírással a blogomon, hogy aki csak teheti követhesse a példámat.
  • Ugyancsak a blogomon igyekszem minél több oldalát bemutatni a környezetvédelemnek, hiszen ez egy kimeríthetetlen tárház, amiből, ha már egy-egy apró mozzanatot be tud az ember illeszteni a hétköznapjaiba, már tett is valami jót.
  • Hiánypótlóként vezetek egy kerületi / területi hulladékcsökkentő Facebook csoportot ‘Hulladékcsökkentők XXII-XI. kerület és környéke’ néven, ahol a tagokkal egymást segítve tudjuk megosztani a környéken rendelkezésre álló lehetőségeket, információkat. Az itt kialakuló közösség egyre jobban formálódni látszik, tényleg az egymás támogatása a cél.
  • Rendezvényeken nem csak a termékeimet árulom, hanem egyre nagyobb igény bontakozik ki a textil újrahasznosító foglalkozások irányába, ahol nem csak a gyerekek, de szüleik is neki állhatnak alkotni az általam biztosított használt textil alapanyagok révén.
  • Instagram oldalamon személyesebb betekintést engedek a hétköznapjainkba, aminek az alkotásokról készült képeken felül része a környezettudatos gyermek nevelés és ugyancsak az információ megosztás arról, hogy mennyire egyszerűen is oda lehet figyelni arra, hogy kevesebb hulladékot termeljünk életvitelünkkel.
  • Pinterest oldalamon pedig olyan gyűjteményeket igyekszem létre hozni, amik mások számára is inspirálóan tudnak hatni, hogy maguk is elkezdjék az újrahasznosító alkotást, melynek a végén egy funkcióval ellátott eredmény áll.

Ezen felül szeretném még elmondani, hogy a felsoroltakat mindössze hat hónap leforgása alatt építettem ki, és a megvalósításra váró tervek sorozata még egyáltalán nem állt meg itt.

Miért érdemes rád szavazni?
Környezettudatos társaságokban van egy mondás, mely szerint minden vásárlás egy szavazás. Ez annyit jelent, hogy amennyiben vásárlásoddal (így a szavazatoddal) azt a vállalkozást támogatod, amelyik tesz a környezeted védelméért, akkor azt az üzenetet közvetíted, hogy igenis fontosnak tartod a természet védelmét, hiszen abban szeretnéd leélni az életedet, sőt minden szerettednek azt a jövőt szánod, hogy még ő is részese lehessen. Szavazzatok (és vásároljatok) tudatosan, mert ez határozza meg a követendő példát a többi vállalkozás számára is.

Hány gyermeked van és mennyi idősek?
Domonkos 4 éves lesz nyár legvégén, Lelle pedig 2 éves lesz nyár kezdetén.

Hány évesek voltak a gyermekeid, amikor a vállalkozásodat indítottad?
3,5 és 1,5 évesek voltak


Frissítés: 
A pályázatra való szavazás 2018.05.04-én lezárult, hálásan köszönöm mind a 162 szavazatot, amit a pályázatomra leadtatok!
A 150 pályázóból a segítségetekkel a 46. helyen végezhettem. 🙂 Díjazással nem jár, de büszkeséggel annál inkább, hiszen, ha nem próbálkoznánk eleget és elegen, akkor még ennyi esélyünk se lenne hallatni a hangunkat, megosztani a gondolatainkat.
Úgyhogy továbbra is hajrá mindenkinek!!


Köszönöm!!
Juli

Megosztás

Comments are closed.